Christian Silvain

  Christian Silvain is geboren in 1950 te Eupen (België).

  Silvain is een vroegrijpe kunstenaar. Reeds als kind, (hij is nog maar 4jaar), is hij gefascineerd door het tekenen. Hij vind er een toevluchtoord in. Het is de ontdekking van een schilderij Paul Delvaux die hem later bevestigd in zijn beslissing om schilder te worden.
  Bewoond door de razernij van de schepping begint hij zijn werken tentoon te stellen op de leeftijd van 21 jaar.

  Na een korte omweg door en met de gravure en het beeldhouwen keert hij zich in de jaren 80 in een poëtische kunst. Geïnspireerd door de werken van autistische kinderen en mentaal gehandicapte mensen.

  Op het eind van de jaren 80 begint zijn periode van de “Façades” waar hij een hyperrealistische techniek gebruikt om verkommerde gevels weer te geven, door de tijd gelaten met graffiti’s of gescheurde affiches. Vanaf 2002 produceert de kunstenaar werken met zwarte acrylverf krioelende met objecten, personages, dieren die zijn stijl definiëren.

  Gedurende 50jaar carrière heeft Silvain deelgenomen aan meer dan 450 exposities over de hele wereld, waarvan bepaalde in grote galerijen of museums zoals bv het Ludwigmusem in Duitsland die een expositie wijdt aan zijn reeks ‘Les Prisonniers’ (11 werken) die nu deel uitmaken van de vaste collectie van het Museum.
  Zijn werken maken deel uit van meer dan 70 Musea’s over de hele wereld.

  Wilt u op de hoogte blijven van Silvain het nieuws?
  Abonneer u op onze nieuwsbrief!

  Back to top